Novice

Članice Branika za gol prekratke v Ljubljani

LJUBLJANA – BRANIK 32:31 (18:13)

Ljubljana  – Dvorana KRIM na Galjevici, gledalcev: 50, sodnika: Nikolič Dragan in Humek Jože.

Ljubljana: Arhanić, Šenčur, Prepeluh 4, Kujundžić, Urbančič, Hočevar, Abina, Žabjek 6 (1), Vučko 3, Jantol, Črnivec 4, Curk, Novak, Kundija 14 (3), Tomasović 1, Vončina.

Branik: Hrastnik 3, Kreft 2, Gomilšek 6, Trobas 3, Želj 3, Abramović, Horvat , Oberžan, Kelc, Borovčak 7, Mateša 7 (4), Križanec.

Sedemmetrovke: Ljubljana 7 (4), Branik 4(4).

Izključitve: Ljubljana 4 minute, Branik 4 minute.

Branikovke so doživele svoj prvi poraz v državnem prvenstvu. Neugodne Ljubljančanke so takoj na začetku povedle 2:0, vendar so črno-bele strnile svoje vrste in prvič povedle 4:3 v 11. minuti. Ljubljančanke so ponovno prišle v vodstvo v 20. minuti, ko so po nekaj napakah Branikovk in dobrih obrambah domače vratarke povedle za 4, rezultat je bil 14:10. Največja razlika je bila prav ob koncu prvega dela, 18:13.

V drugem delu so varovanke Nikole Bistrovića strnile svoje vrste in hitro v nekaj minutah znižale na 18:15. Ponovno je bilo dobro obdobje igralk Ljubljane, ki so ušle za pet zadetkov, rezultat 20:15. Branikovke se niso predale in ponovno odšle na lov za ekipo z Galjevice. Po rezultatu 22:20 je prišlo obdobje dobre obrambe Mariborčank, ki so z odlično realizacijo v napadu naredile preobrat in povedle z 23:22. Zadnjih 10 minut je bilo zelo napetih, saj sta bili ekipi zelo skupaj, vendar so Ljubljančanke večkrat povedle za dva zadetka. V njihovih vrstah je izstopala neustavljiva Natalija Kundija. Na koncu je zmanjkal zadetek borbenim Branikovkam, da bi osvojile točko na vročem terenu v Ljubljani. Srečnejše so bile domačinke in zmagale 32:31.

Za Ljubljano je 14 zadetkov dosegla Natalija Kundija, pri Braniku sta po 7 zadetkov dosegli Stella Mateša in Barbara Borovčak.

Rokometašice Branika bodo v sredo, 7. 10. gostovale v Velenju pri ŽRK Velenje, kjer bodo igrale zaostalo tekmo 1. kroga.

Ostale rezultate in lestvico 1. A lige lahko spremljate na naši spletni strani.