Novice

Članice do druge pomembne zmage

5. KROG 1. A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA

BRANIK – BREŽICE 35:31 (20:12)

Maribor – Športna dvorana Lukna, gledalcev: 150, sodnika: Anderič Ivan in Čeleš Ivan, Delegat: Anja Frešer

Branik: Hrastnik,  Kreft 2, Gomilšek 4, Trobas 3, Želj 6, Mateša 9, Abramović, Horvat, Oberžan, Križanec, Borovčak 6,  Kelc, Haček 5, Bratanič.

Brežice: Savnik, Muc 6, Predanič 3, Hotko A. 1, Hotko K. 3, Pavlič, Medved 6, Geč, Gramc Videnič 6, Vegelj, Budič 6.

Sedemmetrovke: Branik 10 (7), Brežice 5 (4).

Izključitve: Branik 8 minut, Brežice  10 minut.

Mariborčanke so zabeležile drugo zmago v prvenstvu. Tokrat so zanesljivo ugnale ekipo ŽRK Brežice. Na začetku srečanja je bil rezultat izenačen, Branikovke so prvič povedle 7:6. Z nekaj domiselnimi akcijami in dobrimi obrambami Maruše Križanec so gostjam ušle na 12:7 na sredini prvega polčasa. Razlika se je večala, Branik je povedel že za 7 zadetkov v 27. minuti (18:11). Ob zvoku sirene prvega dela je Stella Mateša zadela iz sedemmmetrovke, tako da je Branik vodil po prvem polčasu visokih 20:12.

V prvi minuti druge polčasa so Mariborčanke povedle s +9 (21:12), kar je bila tudi največja razlika na tekmi. Prišlo je nekaj kriznih minut v nadaljevanju tekme in Brežičanke so se nevarno približale na 23:19 in nato še na 29:26. Domačinke so se zbrale in tekmo suvereno pripeljale do konca in vknjižile novi dve točki. Končni rezultat 35:31 za Branik.

Pri Braniku je Stella Mateša dosegla 9 zadetkov, po 6 krat sta zadeli Barbara Borovčak in Mia Želj. Pri gostjah so 4 igralke zadele 6 krat: Polona Muc, Maruša Medved, U. Gramc Videnič in Nika Budič.

Velja pa pohvaliti vse igralke Branika za borbenost in motiviranost ter strokovni dvojec, ki je poskrbel, da je zmaga ostala v LUKNI. Med polčasom so popestrile rokometno dogajanje tudi mlade plesalke iz PLESNE DIMENZIJE.

Rokometašice Branika bodo v 6. krogu v sredo, 4. 11.  gostovale v Ljubljani pri RK Krim Mercator, ŽRK Brežice pa bodo v naslednjem krogu gostovale v Celju.

 Galerija slik: