Novice

Članice gostujejo v Žalcu

Nadaljuje se državno prvenstvo v 1. A ženski rokometni ligi. V 8. krogu Branikovke gostujejo na vročem terenu v Žalcu. Tekma proti RK Zelene doline Žalec se bo v I. OŠ Žalec pričela ob 18. uri. Vodstvo RK Zelene doline Žalec je po nepričakovanem porazu Žalčank v Ljubljani proti RK Ljubljana zamenjalo trenerja, novi trener je postal Jernej Gologranc.

Žalčanke trenutno zasedajo 8. mesto na prvenstveni lestvici s šestimi točkami, zabeležile so tri zmage, 4 krat pa so izgubile. Dosegle so 207, prejel pa 217 zadetkov. S črte sedmih metrov niso preveč uspešne, saj so iz 42 poizkusov, zadele 31 zadetkov (73,81%). V njihovih vrstah imajo odlično strelko Jasno Turnšek, ki je z 59-imi zadetki trenutno 2. strelka lige. Za gol zaostaja za Natalijo Kundijo iz RK Ljubljane.

Jasna-TurnsekA

Jasna Turnšek, trenutno druga najboljša strelka lige – 59 zadetkov

Branikovke so trenutno na 10. mestu. V sedmih tekmah so črno-bele zabeležile dve zmagi (Jadran in Brežice) in petkrat izgubile. Mariborčanke so dosegle 203, prejele pa 250 zadetkov. Zelo učinkovite so s črte sedmih metrov, saj so iz 32 strelov, zadele 26 krat (81,25%) in to jih uvršča na 3. mesto po učinkovitosti strelov iz sedmih metrov. Tudi v mariborski ekipi je odlična strelka Stella Mateša, ki je zadela 53 zadetkov, kar jo uvršča trenutno na 3. mesto najboljši strelk v 1. ligi.

stella_matesa

Stella Mateša, trenutno tretja najboljša strelke – 53 zadetkov

Po neuspešni igri in visokem porazu proti Kopru v minulem krogu, čaka Branikovke težko gostovanje v Žalcu.

 

oblak

Kaj je povedal novi strateg Mariborčank Sebastjan Oblak je pred tekmo?: V soboto nas čaka zelo močna ekipa RK Zelene doline Žalec. Žalčanke so veliko boljša ekipa, kot trenutno kaže stanje na prvenstveni lestvici. Mi se bomo potrudili, da bomo igrali bolje kot proti Kopru in če se nam bo pokazala priložnost za uspeh, jo bomo seveda z obema rokama zgrabili”.