Novice

Članice razočarale v Celju

4. krog 1. A ženska rokometna liga:

CELJE CELJSKE MESNINE – BRANIK  35:21 (19:15)

Celje – Dvorana Golovec, gledalcev: 50, sodnika: Cankar Bojan in Pajič Tomislav.

Celje Celjske mesnine: Belac 1, Dernovšek, Vrček 4, Regner 8, Hren 8, Perić 1, Kodele, Močić, Pišek 6, Zupančič, Cvikl, Jankovič 4, Cverlin, Privšek 3, Tržan.

Branik: Abramovič, Hrastnik, Kreft 1, Gomilšek 4, Trobas, Želj 4, Mateša 7 (3), Haček 2, Križanec, Horvat, Oberžan, Borovčak 2, Kelc 1.

Sedemmetrovke: Celje 2 (0), Branik 4 (3).

Izključitve: Celje 6 minut, Branik 6 minut.

Domačinke so odločno začele tekmo in povedle s 3:0. Mariborčanke so strnile svoje vrste in po nekaj odličnih obrambah vratarke Nine Abramović hitro izenačile na 4:4 in prvič prišle v vodstvo 5:4 v 11. minuti. V nadaljevanju prvega polčasa so naredile preveč napak in Celjanke so hitro polnile mrežo, predvsem so bile zelo razpoložene Katarina Regner, Pia Hren in Jasmina Pišek. Rezultat 15:10 je bil na semaforju v 23. minuti. Prvi polčas se je zaključil z 19:15 za Celjanke.

Drugi polčas so Branikovke pričele nezbrano, domačinke so kaznovale vsako napako in iz protinapadov polnile mrežo Mariborčank. Na sredini drugega polčasa so Celjanke vodile za +10, rezultat je bil 27:17. Sledile so zopet temne minute Branikovk, ki niso uspele premagati, tokrat razpoložene domače vratarke Dijane Močić. V 55. minuti so domačinke vodile že za 14 zadetkov, rezultat je bil 32:18.

Še večjo razliko je ob koncu tekme preprečila vratarka Branika Maruša Križanec, ki je navdušila z odličnimi zaporednimi obrambami. Žal so bile tokrat Branikovke premalo odločne tako v obrambi kot v napadu in visok poraz 35:21 je bil neizbežen.

V ekipi Celja sta po 8 zadetkov dosegli Katarina Regner in Pia Hren. V ekipi Branika je 7 zadetkov dosegla Stella Mateša.

Razočaranje po tekmi je bilo veliko, vendar bo treba strniti glave, se dobro pripraviti na nedeljsko tekmo, na derbi z ekipo ŽRK Brežice. Tekma bo v LUKNI ob 17. uri.

GALERIJA SLIK: