Novice

Decembrski turnir v Grazu

Naše kadetinje so se udeležile turnirja v Grazu in zasedle 1. mesto, za uspeh jim iskreno čestitamo! Turnir je bil dvodneven in sicer v soboto in nedeljo 3.,4. decembra. Tekmovale so 4 ekipe in sicer ŽRK Branik, HIB Libenau, Štajerska reprezentanca in še ene predstavnice iz Graza. Mariborske deklice so vse tekme zmagale in se tako veselile naslova, pot v Graz pa ni bila samo tekmovalna ampak je bila narejena tudi z namenom team buildinga in pa ogledov največjih graških znamenitosti. Imeli smo možnost opraviti intervju z dvojčicama Nejo in Žano Novak o organizaciji, prenočišču, mestu Graz in turnirju nasploh.

  • Kako ste bile zadovoljne z prenočiščem in pa mestom Graz?

Neja in Žana: Hotel je bil zelo lep odlični pa so bili tudi zajtrki, kosila, večerje. Za eno noč seveda nismo pričakovale hotela 5 zvezdic ampak smo bile dobro presenečene nad kakovostjo samega hotela. Mesto nama je bilo osebno zelo všeč, seveda sva tam že bili ampak je Graz še posebej za božični čas posebej magičen. Malo nam je mogoče manjkalo prostega časa, bi si ga na prihodnjih turnirjih želele več.

  • Kako je bil organiziran turnir in kako kakovostne so bile ekipe proti katerim ste se borile?

Neja in Žana: Turnir je bil organiziran na profesionalnem nivoju, tako kot mora biti in tako kot se tudi pričakuje. Tekme so bile odigrane v izjemno lepi dvorani. Glede kakovosti ekip pa smo več pričakovale od tako imenovane štajerske reprezentance saj je le reprezentanca. HIB Libenau tako ali tako že dobro poznamo saj igramo proti njim veliko prijateljskih tekem. Vse se nam je poklopilo in čez cel turnir smo igrale odlično, sledila je tudi zmaga zaradi katere smo zelo vesele!

  • Si v prihodnosti želite več takih turnirjev?

Neja in Žana: Seveda da si jih! Takšni turnirji ustvarijo mnogo spominov in so nekaj najlepšega pri treniranju katerega koli športa. Res pa je da bi si morda želele turnirje v kraje, ki so malo bolj oddaljeni, predvsem pa da bi trajali več časa.

Žani in Neji se za intervju iskreno zahvaljujemo.