Novice

Koprčanke gladko v LUKNI do novih točk!

7. KROG 1. A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA

ŽRK DP-LOGIK BRANIK : ŽURD KOPER 24:41 (15:19)

Maribor – Športna dvorana Lukna, gledalcev: 200, sodnika: Ivančič Dejan in Ivančič Igor; Delegat: Jug Bojan

DP-Logik Branik: Hrastnik 1, Kreft, Gomilšek 3, Trobas 3, Želj 3, Mateša 8, Bobič, Horvat, Abramović, Oberžan, Križanec, Borovčak 3, Kelc 1, Haček 2, Bratanič.

Koper: Kraja, Fidel, Škabar, Munda 1, Gojkovič 5, Čeh, Jagurdžija 7, Petrinja 6, Simončič, Udovič Asja 3, Leški 7, Zorko 3, Bytyqi 6, Udovič Alessia 3.

Sedemmetrovke: DP Logik Branik 4 (4), Koper 7 (5).

Izključitve: DP Logik Branik 8 minut, Koper 6 minut.

Trenerka Ž.U.R.D. Kopra Dalija Erceg je preprečila veselje novega stratega Mariborčank Sebastjana Oblaka, ki je prvič vodil Branikovke. Koprčanke so zanesljivo – gladko in zasluženo dobile tekmo v Mariboru.

Branikovke so le na začetku tekme vodile 1:0 in 2:1, v nadaljevanju pa so Koprčanke prevzele pobudo in hitro povedle 8:4. Mariborčanke so bile zelo ranljive v obrambi, v 15. minuti tekme so “Žurdovke” vodile že za šest zadetkov (10:16). Kljub minuti odmora domačega stratega Sebastjana Oblaka pa domačinkam ni uspel preobrat, saj so Koprčanke z zanesljivo igro polnile mrežo domačink. Polčas se je končal s prednostjo varovank Dalije Erceg 19:15.

V drugem polčasu se je pričakovalo, da se bodo Mariborčanke približale gostjam, a so le-te še bolj ušle domačinkam. Igralka Kopra, Amina Jagurdžija je polnila mrežo domačink in Koprčanke so v 43. minuti vodile že 30:18. Branikovke so bile v nadaljevanju tekme nemočne, gostje so z dobro igro v obrambi in učinkovitostjo v napadu polnile mrežo mariborskih vratark. Na koncu zasluženih 41:24 za Ž.U.R.D. KOPER.

Pri Braniku je najboljša strelka prve lige Stella Mateša dosegla 8 zadetkov. Pri zelo učinkovitih gostjah sta po sedemkrat zadeli Amina Jagurdžija in Veronika Leški.

Rokometašice Branika bodo v 8. krogu v soboto 21.11. gostovale v Žalcu, Koprčanke pa bodo doma gostile Brežice.

Pripravil: Matjaž Kramberger

Slike: Oliver Kolenič

GALERIJA SLIK: