Novice

Mladinke izgubile v Žalcu proti ekipi Nazarje

RK NAZARJE – ŽRK DP LOGIK BRANIK  31:24 (17:12)

Žalec – I. OŠ Žalec, gledalcev: 30, sodnika: Bratkovič Roman in Breznik Robert

Nazarje: Lobnikar, Lah, Strnad 13 (4), Čede 2, Finkšt, Frangež 9, Krulec 1, Kompan 5, Danijel 1, Grebovšek, Sedovšek, Poličnik, Kokotec, Lukež.

DP Logik Branik: Hrastnik 2, Kopše, Trobas 3, Želj 6, Bobič, Krajnc, Horvat, Marčič, Petek 3, Bratanič, Borovčak 9 (6), Kelc 1.

Sedemmetrovke:Nazarje 4 (4), DP Logik Branik 7 (6).

Izključitve: Nazarje 10 minut, DP Logik Branik 8 minut.

Branikovke so v doživele svoj prvi letošnji poraz. Domačinke so hitro povedle s 3:1, vendar so jih Mariborčanke ujele. V prvi polovici polčasa so igralke RK Nazarje ves čas vodile za gol ali dva, vendar so Branikovke še držale stik z domačinkami. Višjo razliko so naredile domačinke ob koncu prvega dela, ko so povedle za +7, semafor je kazal 15:8. Do konca prvega dela so Mariborčanke vseeno nekoliko znižale rezultat in po 30-ih minutah je bilo 17:12 za Nazarje.

Drugi polčas so domačinke nadzorovale potek igre in vztrajno višale rezultat. Na sredini drugega polčasa so ponovne ušle za 7 zadetkov (24:17). Branikovke so se trudile, vendar se do konca tekme niso uspele resneje približati domačinkam. Na koncu zaslužena zmaga domačink, končni rezultat tekme 31:24.

Za Nazarje je največkrat zadela Strnadova, ki je kar 13 krat zatresla mrežo DP Logik Branika, pri črno-belih sta blesteli Barbara Borovčak, ki je zadela 9 krat, Mia Želj pa je gostujočo mrežo zatresla 6 krat.