Novice

Mladinke uspešne v sosedskem derbiju

Poročilo s tekme 3. kroga mladinske lige – vzhod

BRANIK – TENZOR DP LOGIK PTUJ  35:27 (15:18)

Maribor – Športna dvorana Lukna, gledalcev: 40     Sodnika: Čeleš in Ivančič.

Branik: Kelc 3, Borovčak 10 (2), Horvat 3, Hrastnik, Trobas 8, Želj 8, Bratanič, Krajnc, Bobič 2, Petek, Marčič 1, Ramšak.

Ptuj: Ivančič 3, Pušnik, Kac 2, Ambrož, Majcen 1, Pozgan, Kolednik 2, Zorec 1, Šrajner 7, Otič, Rozman, Ogrizek, Selinšek 11.

Sedemmetrovke: Branik 4 (2), Ptuj 1(0).

Izključitve: Branik 6 minut, Ptuj 2 minuti.

V sosedskem derbiju med Mariborčankami in Ptujčankami so siloviteje in uspešneje pričele gostje. Hitro so povedle 2:0 in ves prvi polčas kontrolirale igro. Predvsem je v prvem polčasu pri Ptujčankah blestela Selinškova. Na sredini prvega polčasa so gostje povedle za 6 zadetkov, na semaforju je bil rezultat 11:5. Ptujčanke niso popustile, Mariborčanke so naredile preveč napak in v 25. minuti so znova povedle za 6, semafor je kazal 16:10. Ob koncu prvega dela igre so igralke domačega stratega Nikole Bistroviča strnile igro v obrambi, postale učinkovitejše v napadu in znižale rezultat.  Polčas so dobile gostje 18:15.

V drugem polčasu je sledil preobrat. Branikovke so krenile silovito, v obrambi so zaigrale veliko bolje, v napadu so z domiselnimi akcijami hitro ujele Ptujčanke. Prvič na tekmi so izenačile izid na 20:20 v 35. minuti tekme in kmalu tudi povedle z zadetkom Barbare Borovčak na 22:21. V tej fazi igre so gostje preveč grešile, Branikovke so njihove napake izkoristile in pričele polniti mrežo Ptujčank. V 49. minuti so domačinke povedle za 7 zadetkov, rezultat je bil 30:23. Do konca tekme so Branikovke držale prednost 6 zadetkov in zmagovalec tekme je bil odločen. Na koncu zaslužena zmaga Branika 35:27.

Pri domačinkah se je zelo izkazala vratarka Anja Bratanič, Barbara Borovčak je mrežo nasprotnic zatresla 10 krat, Mia Želj in Tjaša Trobas pa sta bili uspešni 8 krat. Pri gostjah je izstopala Selinškova, ki je zadela 11 krat.

GALERIJA SLIK: