Novice

Naše mlajše selekcije na Koper Handball Cup-u 2016

Naše kadetinje, starejše deklice A in mlajše deklice A  so se udeležile velikonočnega turnirja, ki je trajal od 25. do 27. marca. Naše rokometašice so dosegle zavidanja vredne rezultate. Turnir je ponujal tudi veliko družabnih dogodkov in spoznavanje med različnimi kulturami in narodi med mladimi.

Rezultati:

Kadetinje – 6. mesto

Starejše deklice A – 4. mesto

Mlajše deklice A – 1. mesto

Čestitke vsem!

Pogovarjali smo se tudi z igralko starejših deklic A, Nino Topalovič, ki je z nami delila nekaj vtisov o Koprskem turnirju:

  • Pozdravljeni, ravnokar ste prišli iz Koprskega turnirja, ki je trajal od, kako ste doživljali turnir s perspektive igralke, kaj bi morda na turnirju spremenili in kaj vam je bilo najbolj všeč?

Nina: “Turnir je bil zabaven. Všeč mi je bila sama organizacija, vzdušje same Primorske in pa tudi dober odnos organizatorjev do igralk in strokovnega štaba. Prvi dan so nas zelo lepo sprejeli na otvoritvi, ki jo je spremljal zanimiv program. Všeč mi je bila tudi sama družabnost turnirja  saj smo se družile z ekipo iz Kopra, zelo prijazne pa so bile tudi Italijanke. Drugi dan smo se tudi udeležile zabave v Disco Planetu Koper kjer smo se izredno zabavale. Morda bi spremenila razpored tekem, saj se mi je zdel izjemno naporen in bi verjetno lahko bil sestavljen bolje.”

  • Na turnirju ste z ekipo dosegli 4. mesto, kako ste zadovoljni z rezultatom in pa samo igro vaše ekipe, kakšni so bili glede na rezultat vaši cilj pred samim turnirjem in kako so na tekmovanje potekale same priprave?

Nina: “Z rezultatom smo zadovoljne, vendar se zavedamo, da bi lahko odigrale bolje. Med tekmo je manjkalo koncentracije in lahko bi rekla, da se nam večkrat “ni pokloplo”.Mislim, da lahko s turnirja vseeno gremo optimističnega duha, saj je bil celoten turnir dobra izkušnja, kjer smo pridobili veliko novega rokometnega znanja z igranjem proti težkim ekipam kot so npr. ŽRK Izola, ki so bile odlične v vsakem pogledu, tako v napadu kot obrambi, hkrati pa so še zelo dobro sodelovale na samem igrišču. Na turnir smo se pripravile z nekaj napornimi treningi 1-2 tedna pred turnirjem, hkrati pa smo na treningu imele tudi dolg pogovor o temu kaj na temu turnirju želimo doseči. Mislim, da nam je to uspelo, saj na ta močan turnir nismo odšle kot favoritinje, ampak smo pokazale dober ekipni in borben duh.

Nekaj utrinkov iz 3. Koper Handball Cupa: