Novice

Novi trener ŽRK DP-LOGIK BRANIK je Sebastjan Oblak

Potem, ko je vodstvo ŽRK DP- LOGIK BRANIK sporazumno prekinilo sodelovanje z Nikolo Bistrovičem je namesto njega na trenerski stol sedel Celjan Sebastjan Oblak.

Mariborske rokometašice bo v nadaljevanju sezone vodil rokometni strokovnjak Sebastjan Oblak. Trener je postal leta 1999, ko je prevzel vodenje ženske ekipe Celja (to je današnja ekipa ŽRK Celjske mesnine). S tremi generacijami v ženski konkurenci, in sicer letnik 1987,1988 in 1989 je v šestih letih osvojil 9 državnih naslovov in se uvrstil s člansko ekipo ŽRK Celje v prvo državno ligo, kjer igra ekipa še danes. Kot pomočnik Robertu Begušu je s kadetsko žensko reprezentanco  osvojil zlato medaljo na sredozemskih igrah v Italiji. Kasneje ga je pot vodila v Radeče, kjer je moško ekipo pripeljal iz 2. v 1.B ligo. Po dveh letih je prestopil v Maribor v RK Klima Petek, kjer je ostal dve leti. Kot prvi trener je vodil tudi ekipo Sevnice in z njegovim prihodom je ekipa napredovala v 1. B ligo. Nadaljnja pot ga je vodila v Gorišnico, kjer je 5 let vodil RK Moškanjci Gorišnica. Po njegovi zaslugi si je ekipa priborila nastopanje v 1. B ligi, kjer igra tudi v tej sezoni.

Sebastjan Oblak vodi že 9 let Športno šolo v Celju, prej je šola nosila ime Športna šola Aleša Pajoviča, od letošnje sezone pa šola nosi novo ime, in sicer: Športna šola Pivovarna Laško, ambasador šole pa je naš odlični rokometaš Aleš Pajovič.

Sebastjan Oblak s prihodom v Maribor poudarja: »Potrebno je uveljavit čim več domačih igralk, popraviti obrambo, da bomo poleg drugega najboljšega napada v 1. ligi imeli tudi eno izmed boljših obramb in seveda čim prej zagotoviti dovolj točk za mirno nadaljevanje lige.

»Po naravi sem rad zmagovalec, zato bi mojo miselnost rad prenesel na moje igralke«, je zaključil Sebastjan Oblak, novi strateg ŽRK DP-LOGIK BRANIK.

Trenerja Oblaka čaka prvo uradno prvenstveno srečanje v nedeljo, 15. novembra, ko se bodo v 7. krogu rokometašice ŽRK DP-LOGIK BRANIK pomerile z ŽURD KOPER. Srečanje se bo pričelo ob 17. uri.

Matjaž Kramberger, direktor ŽRK DP-LOGIK BRANIK