Novice

Obeta se zanimiv štajersko-primorski derbi v LUKNI

V nedeljo, 15. novembra ob 17h se nam obeta zanimivo rokometno srečanje med ŽRK DP-LOGIK BRANIK in Ž.U.R.D. KOPER. Mariborčanke bodo lovile svojo tretjo domačo zmago, svoj krst bo doživel novi strateg Sebastjan Oblak. Tekme med Mariborčankami in Koprčankami so vedno bile zelo zanimive in odločene v končnicah tekem. V lanskem državnem prvenstvu so Primorke slavile dvakrat, v Kopru na Bonifiki so zmagale 29:26, v mariborski LUKNI pa so Koprčanke zmagale v zelo napeti končnici 30:28, kljub temu, da so sredi drugega dela igre Branikovke vodile že 24:18.

Koprčanke so prvenstvo začele nekoliko slabše, saj so v prvih treh krogih izgubile, nato pa trikrat zapored zmagale, boljše so bile od Velenja, Jadrana in v zadnjem krogu od Ljubljane. S šestimi točkami in gol razliko 157:163 so »ŽURDOVKE« trenutno na 6. mestu državnega prvenstva. Njihova nova trenerka Dalija Erceg ima v svoji ekipi zelo razpoloženo strelko Veroniko Leški, ki je trenutno 3. strelka državnega prvenstva.

Branikovke so bodo tretjič letos predstavile domačim navijačem – prvič doma z novim imenom – ŽRK DP-LOGIK BRANIK. Dvakrat so svojo »domačo nalogo« opravile z odliko, ko so suvereno premagale Jadran Blueamarine in Brežice, na gostovanjih letos (še) niso uspele; proti RK Ljubljani so na gostovanju nesrečno klonile, v Velenju niso imele svojega dne, v Celju pa so odigrale letos najslabšo tekmo in visoko izgubile. Kljub visokemu porazu v Stožicah proti Krim Mercatorju so dekleta pokazala borbeno igro in nasule državnim prvakinjam 30 zadetkov.

In kaj kažejo številke?

Branikovke zasedajo trenutno 10. mesto, z dvema zmagama in štirimi porazi, dosegle so 179 zadetkov, prejele pa 209. ŽRK DP-LOGIK Branik ima drugi najučinkovitejši napad v 1. ligi (takoj za Krimom M.), a na žalost trenutno najslabšo obrambo. Izredno visoko so Mariborčanke na lestvici realiziranih sedemmetrovk, saj so iz 32 poizkusov zadel 26 krat, kar znaša 81,25% učinkovitost in med vsemi ekipami 3. mesto na lestvici. Hrvaška zunanja igralka, 28-letna Stella Mateša je trenutno najboljša strelka v 1. ligi, saj je dosegla 53 zadetkov v šestih tekmah. To je odlična napoved pred nedeljsko tekmo!

Kaj pa napoveduje za nedeljsko tekmo novi strateg DP-LOGIK BRANIK, Sebastjan Oblak?

»V teh dneh sem pogledal na posnetkih kar tri tekme ekipe Kopra in ugotovil, da gre za zelo dobro uigrano ekipo, kjer predvsem odstopa njihova zunanja linija. Časa za pripravo je bilo malo, ampak zagotavljam, da se bomo borili in dali vse od sebe, da bosta dve točki ostali doma.«

 Česa si pa želi najboljša strelka Stella Mateša?

»Zmaga proti ekipi Kopra bi nam lahko prinesla skok na prvenstveni lestvici za nekaj mest. Kljub menjavi trenerja, ni bilo veliko časa za velike taktične spremembe v naši igri. Vse igralke se zavedamo, da je potrebna boljša igra v obrambi. V nedeljski tekmi bomo dale vse od sebe, želimo, da ne bomo razočarale gledalcev in se veselile nove domače zmage.«

Ali se bo veselila izkušena koprska trenerka Dalija Erceg ali novi mariborski strateg Sebastjan Oblak, pa bomo videli v nedeljo zvečer.

Pripravil: Matjaž Kramberger