Novice

Priprave na sezono 2016/17

Po kratkem a še zelo potrebnem počitku, so se naše punce pridno začele pripravljati na nove izzive 1. avgusta. Izjemno naporne treninge, ki so vsebovali vse prvine pravega rokometaša, od osnovne atletike do kompleksnih rokometnih akcij, so naši trenerji odlično skovali čez poletje. Od začetka avgusta je sledil samo napredek, saj so punce na začetku vadile temeljne prvine rokometa, trenutno pa se že taktično pripravljajo na prihodnjo sezono, ki se bo pričela v naslednjem mescu. Mlajše selekcije kluba so se udeležile tudi kvalitetnih višinskih priprav na Pohorju, kjer so trenirale kar 3x na dan z izkušenimi trenerji, ki so jih odlično pripravili na novo sezono. Članice so v svoje vrste pripeljale kar nekaj udarnih okrepitev in zato pričakujejo, kot je npr. Simona Hajduk, igralka ki je prej igrala v danski prvi ligi za klub Ringkobing na profesionalnem nivoju.

Ob začetku nove sezone smo opravili tudi kratek intervju s predsednico Andrejo Omerzel-Topalovič:

“Andreja, kot predsednica ste imeli zelo zaposleno poletje, od podpisovanja pogodb s sponzorji do sestankovanja z novimi igralkami, kako so po vašem mnenju potekale priprave na novo sezono?

Andreja: Z našim strokovnim kadrom smo se celo poletje pripravljali na novo sezono in se že zelo veselimo novih izzivov, ki jih bo prinesla nova sezona. Uspelo nam je zgrabiti nekaj sponzorjev, ki nas bodo podpirali skozi celotno sezono, nekaj igralk je odšlo v druge klube, nekaj pa smo jih pridobili, zato je članska ekipa popolnoma reformirana. Punce se kljub novim okrepitvam in novi borbi za minute na tekmi odlično razumejo na treningih, zato sem na njih zelo ponosna. V tem dobrem mesecu so ustvarile odlično kemijo, ki jo bodo potrdile z odlično igro na tekmah. Zahvalila bi se rada tudi mlajšim članicam našega kluba, ki so res pokazale močno voljo in pravi duh športnika na napornih treningih. Na pripravah na Pohorju smo se imeli odlično in tudi dekleta so bila popolnoma navdušena!

“Kako so pa potekali sami treningi?”

Andreja: Punce so trenirale zelo dobro, naši trenerji so pa znova pokazali, da so odlično strokovno podkovani. Naporni atletski treningi so velikokrat popolnoma izmučili naše punce, ampak so to krizo premagale in iz treninga v trening bile boljše. Same rokometne treninge smo kombinirali z vajami za moč in pridobivanju tekalne kondicije, tako da so punce res pripravljene na novo sezono. Zelo sem ponosna na njih in komaj čakam, da vidim česa so zmožne na igrišču.

Te besede je za nas zbrala predsednica, ob začetku nove sezone pa bi ponovno radi povabili vsa dekleta, ki jih veseli rokomet, so željna novega športnega znanja in so letnik 2004 ali starejše, da se nam pridružijo in okrepijo naše vrste.

 

Še nekaj slik iz omenjenih priprav na Pohorju

IMG_1538 IMG_1532 IMG_1528