Novice

Starejše deklice DP-Logik Branik brez točk iz Žalca

9. krog: Liga starejših deklic VZHOD

RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK DP-LOGIK BRANIK 30:19 (15:6)

Žalec – Dvorana I. OŠ Žalec, gledalcev: 50, sodnika: Ivančič I. in Ivančič D.

Zelene doline Žalec: Žejn, Stepišnik 5, Kraner, Herodež 6, Kragl 2, Turk, Držan 9 (1), Žener 8, Lednik, Vignjevič, Zorko Lesjak, Koprivec

DP-Logik Branik: Jakopovič, Novak Neja 7, Novak Žana 1, Topalovič 1, Gorjup 4 (2), Žunič, Cigan 2, Senegačnik Jakovac 1, Rukelj 1, Tripkovič 1 (1), Fras 1.

Sedemmetrovke: Zelen doline Žalec 2 (1), DP-Logik Branik 3 (3).

Izključitve: Zelene doline Žalec 6 minut, DP-Logik Branik 4 minute.

Žalčanke so zelo odločno pričele s srečanjem in na začetku povedle s 4:0. Branikovke so prvič zadele šele v 8. minuti, ko je bila uspešna Laura Gorjup. Žal so bile varovanke trenerja Staneta Strmška ponovno nezbrane in učinkovitim domačinkam dovolile, da so s štirimi zaporednimi zadetki ušle na 8:1. Do konca prvega polčasa je razlika še narasla in polčas so dobile Žalčanke 15:6.

Tudi v drugem polčasu so bile domačinke spretnejše in zanesljivo držale prednost iz prvega dela igre. Mariborčanke so preveč grešile, Žalčanke pa so na krilih odlične strelke Pine Držan vodstvo iz minute v minuto višale in tako so ob koncu tekme vodile že za +14 (28:14). Na koncu je bila razlika 11 zadetkov za RK Zelene doline Žalec – 30:19.

V ekipi RK Zelene doline Žalec je bila najuspešnejša Pina Držan, ki je zadela 9 krat, v ekipi ŽRK DP-Logik Branik pa se je strelsko izkazala Neja Novak, ki je zadela 7 krat.

Novo priložnost bodo starejše deklice imele že naslednji vikend, ko bodo na domačem terenu gostile RK Nazarje.

Galerija slik: