Novice

Visoka zmaga nad Ajdovščino

11. krog: 1.A ženska rokometna liga

ŽRK DP-LOGIK BRANIK – ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 32:25 (16:14)

Maribor, dvorana Lukna, sodnika: D. Ocvirk in M. Štrigl; delegat: S. Mesarič

Branik: Abramović, Hrastnik, Belac 1, Kreft 4, Palir 6, Trobas 3, Želj 4, Mateša 11, Bobič, Horvat, Kopše, Hacek 3, Petek, Kelc, Cverlin, Bratanič.
Trener: Sebastjan Oblak

Ajdovščina: Bratina, Čermelj, Rojc 9, Svetik 5, Brecelj 1, Jonovič 1, Tomšič, Srečkovič, Pipan, Schuster 5, Sanabor, Ferfolja Š., Ferfolja T. 4, Vidmar.
Trener: Dušan Vidmar

Sedemmetrovke: Branik 2/2, Ajdovščina 6/3

Izključitve: Branik 2 minuti, Ajdovščina brez izključitev

Že od samega začetka tekme je bilo videti, da bomo spremljali trd boj na parketu dvorane Lukna. Povedle so Mariborčanke z zadetkoma kapetanke Mie Želj in Stelle Mateše. Gostje iz Primorske pa so kaj hitro rezultat izenačile in tudi preobrnile prednost v svojo korist. Do polčasa sta si ekipi vodstvo izmenjevale, a so polčas dobile domačinke z dvema goloma prednosti.

Ta prednost jim je dala dodatnega elana v drugem polčasu, v katerem niso popuščale niti za milimeter. Vseskozi so ohranjale vodstvo in nasprotnice držale na varni razdalji. Priigrale so si kar 9 zadetkov prednosti (29:20), na koncu pa tekmo dobile z osmimi zadetki razlike.

V domačem dresu je bila strelsko najbolj razpoložena Mateša, ki je zadela kar enajstkrat, z devetimi zadetki pa je v dresu Ajdovščine blestela Tina Rojc.

Potem, ko je klub zapustila Barbara Borovčak, so se mu pridružile kar tri novinke iz Celja – Sanja Belac, Pia Cverlin in Nika Palir, ki so na današnji tekmi že potrdile svoje kvalitete.