Novice

Žalčanke “pretrd oreh” za mariborske kadetinje

9. krog: Liga kadetinj VZHOD

RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK DP-LOGIK BRANIK 33:17 (15:8)

Žalec – Dvorana I. OŠ Žalec, gledalcev: 50, sodnika: Ivančič I. in Vajda S.

Zelene doline Žalec: Lah 6, Golavšek 3, Gojznikar, Krulec 3, Koprivec 6, Kolar 3, Seles 1 (1), Grebovšek, Leskovšek 7, Kokotec 1, Držan, Herodež 1, Stepišnik 2, Žejn.

DP-Logik Branik: Ramšak 1, Marčič 2, Krumpak, Bobič 3, Petek 6 (2), Kopše 2, Senegačnik Jakovac, Žunič, Novak Žana, Novak Neja 3, Rukelj, Tripkovič, Fras.

Sedemmetrovke: Zelen doline Žalec 3 (1), DP-Logik Branik 4 (2).

Izključitve: Zelene doline Žalec 12 minut, DP-Logik Branik 14 minut.

Uvodne minute kadetske tekme med Žalčankami in Mariborčankami so bile izenačene. Branikovke so povedle 3:1, a so jih domačinke hitro ujele in povedle +3 (7:4). Žalčanke so hitro polnile mrežo gostij, tako da so ob koncu prvega dela povedle že za 9 zadetkov (15:6). Branikovke so nekoliko znižale zaostanek in na odmor je ekipa Zelene doline Žalec odšla s prednostjo 15:8.

Tudi v drugem polčasu so bile gostje nemočne, domačinke so uspešno zaključevale strele in na sredini drugega dela igre vodile neulovljivih 12 zadetkov (22:10). Prednost je hitro naraščala, Branikovke se visokemu porazu niso mogle izogniti. Na koncu zaslužena zmaga domačink 33:17.

Tekma je zaznamovala s številnimi izključitvami na obeh straneh. V 41. minuti tekme je dobila rdeči karton (direktna diskvalifikacija) igralka domače ekipe Lana Lah zaradi grobega prekrška.

V ekipi RK Zelene doline Žalec je bila najuspešnejša Kaja Leskovšek, ki je zadela 7 krat, v ekipi ŽRK DP-Logik Branik pa se je strelsko izkazala Brina Petek, ki je zadela 6 krat.

Novo priložnost bodo kadetinje imele šele čez 14 dni (naslednji vikend so proste), ko bodo gostovale v Litiji.

GALERIJA: