Novice

ŽRK Branik – Jadran Bluemarine Hrpelje Kozina

BRANIK – JADRAN BLUEMARINE HRPELJE KOZINA 31:26 (16:15)

Maribor: Športna dvorana Lukna, gledalcev: 150, sodnika: Pajič Ilija in Humek Jože.
ŽRK Branik: Hrastnik,  Horvat 2, Trobas 5, Želj 2, Abramović, Gomilšek 9, Oberžan, Kreft 3, Kelc, Borovčak 4, Mateša 6, Križanec, Krajnc.
Jadran Bluemarine: Šiškovič N., 1,  Strnad 1, Maglica 1, Urbančič 1, Šiškovič K. 8, Poles, Pihlar 3, Teraž, Vouk 1, Škamperle, Svetelšek, Popolašen, Malec 3, Pavletič 7.
Sedemmetrovke: Branik 1 (0), Jadran Bluemarine 2(2).
Izključitve: Branik 2 minuti, Jadran Bluemarine 0 minut.

Mariborčanke so na koncu zanesljivo dobile prvo domačo tekmo v novem prvenstvu. Novinke v 1. A ligi, igralke Jadrana Blumemarine Hrpelje Kozina so bile zelo borbene in večji del prvega polčasa je bil rezultat izenačen. V prvem delu so Branikovke nekajkrat povedle za dva zadetka, a so jih gostje vedno ujele in v 11. minuti tekme tudi prvič povedle 6:5. Branikovke so v nadaljevanju prvega polčasa strnile svoje vrste in prvič v 27. minuti povedle za 3 zadetke, in sicer 15:12. Po nekaj napakah domače vrste so se gostje približale in polčas se je končal z rezultatom 16:15 za Branik.

V drugem delu so varovanke Nikole Bistrovića strnile svoje vrste in v sredini drugega polčasa povedle z štirimi zadetki 25:21, za vodstvo je takrat zadela odlična Hrvatica Stella Mateša. Branikovke so z boljšo igro strle odpor borbenih gostij, za vodstvo 7 golov je tik pred koncem tekme poskrbela, tokrat najboljša strelka Branika Tina Gomilšek, ki je mrežo Primork zatresla 9 krat. Gostje so na koncu sicer znižale rezultat, a za preobrat ji je zmanjkalo časa. Na koncu zasluženih 31: 26 za Branik.

Rokometašice Branika bodo v 3. krogu v soboto gostovale v Ljubljani pri RK Ljubljana, ŠD Jadran Bluemarine  pa bo v soboto gostil ekipo ŽRK Brežice.

GALERIJA SLIK: